Wednesday, July 17, 2013

Hall nulg Concolor.

Täitsa jama, nulul tulid uued kasvud, kõik oli OK. Eile äkki avastasin, et kõik okkad tulevad maha, puu alune on okkaid täis. Millegi pärast ka sõnajalg Osmunda kaks vart on täiesti närtsinud, üks on ilus. Pole neid küll kunagi kastnud, sest nad on varjus ja teised sõnajalad on korras. Ka Meconopsisel on paar vart kuivanud, üks jällegi korras.Mis põrgu värk see on ? Mis toimub?

2 comments:

  1. Mul ka siin vahepeal paar sõnajalga hakkasid kuivama. Kukkusin kastma, tasapisi taastuvad. Aga sellise kuumaga võivad mingid kahtlased seeneniidistikud ka levida :( Ma siin hävitan oma üheksavägiseid. Neil oli mingi jahukaste (vist) mujale taimedele ei haakunud aga kera-elupuu sai vist küll nakkuse, mitu oksa pruuni. Läheb pritsimiseks

    ReplyDelete
  2. Viga on veepuuduses. Okaspuud on tundlikud põuale noores eas ja neid tuleb kuivaga aeg-ajalt ikka joota vähemalt pangetäiega puu kohta. Ka kõik hortensiad vajavad vaatamata vanusele palju vett.
    Kuningosmunda (O.regalis) on ju niiskete kohtade taim, kevadel armastab isegi kerget üleujutust ja vajab samuti kastmist, varjust üksi ei piisa. Sajusematel suvedel elab ta kuivaperioodi üle, aga nagu ma aru saan, siis teie ju kõrbete.
    Isehakanule, floksid, monardad, kopsurohud, ka kõik suurte lehtedega taimed, kus lehepinnalt on suur aurumine, näitavad sageli veepuudust just hallitama minekuga.

    ReplyDelete