Friday, July 20, 2012

Aed juulis III

Kniphofia- tõrvikliilia





















Kollane Verbassum





















































Eryngium

















Zigadenus

















Tal on huvitav roheline õis:


Posted by Picasa

9 comments:

  1. Roheline õis on iga taime juures boonuseks, mulle kohe väga meeldib. Sel aastal on ilmaolud taimi soosinud, kõik on veel kesksuvel ilusad ja värske välimusega ja liiliad on imeilusad :)

    ReplyDelete
  2. Mina paluks veel zigadenuse pilte, just selle kohta kus nad kasvavad. s.t. kuidas hulganisti paistavad. Mul on neid hulgaliselt, aga pole veel otsustanud kuhu istutada.

    ReplyDelete
  3. Ilusaid värve oled kõrvuti seadnud.

    See kribulill (Zigadenus elegans) on väga ilus, eriti siis kui teda palju on. Mul oli teda üle 1m2, jagasin mitmetele ja lõpuks jäin ise ilma:D

    Vägiheina õige ladinakeelne nimetus on Verbascum

    ReplyDelete
  4. See kribulill, kellega tutvusin tänu Sulle, hakkas meeldimak, kas on ka mõni kribal jagamiseks, palun:)

    ReplyDelete
  5. Su taimevalik on tõesti väga-väga põnev. See kollane kellukjate õitega aga ei ole tegelikult vägihein vaid hoopis helekollane sõrmkübar (Digitalis grandiflora). See on tore taim, päris püsik, mitte ajutine nagu need teised tavaliselt kasvatatavad sõrmkübaralilled. Paljundamiseks jagada või külvata sügisel kui seeme valmis.

    ReplyDelete
  6. Täitsa öige! Kollane on Digitalis Lutea. Tänud Tii, on väga tore, et parandad.Kribulille e. Zigadenuse istiku kohta ei oska veel midagi öelda, pole seda veel teinud.Aga panen kirja, Milda.

    ReplyDelete
  7. Kollase sõrmkübaralille kohta täpsustus. Natuke rohkem uurides selgus ikka, et ükskõik, kas suurema või väiksema õiega kollane, ikka samad kombed nagu värvilistel sõrmkübaralilledel - ei ole pikaealised vaid lihtsalt head isekülvajad.

    ReplyDelete
  8. kribulille tutvustuse üle on mul eriti hea meel..."leidsin" just oma paljunduspeenrast ühe taime ja mõtlesin, et oi mis kena tegelane...küllap paljundamiseks ta sinna olin pannud, ei mäletanud enam kust pärit ja mis nimi...Aga nüüd tänu sulle sai asi kohe selgemaks! Loodan, et paljuneb kärmelt! :)

    ReplyDelete