Monday, January 9, 2012

veel nats liiliatest

Uurisin välja, et need kollased tumedate südamikega on GRAND CRU.
Ja see on minu kõige ilusam liilia- AFRICAN QUEEN.
Veel mõned ilma nimedeta.Kui keegi teab, pange kirja!Tänud ette!
See on STAR GAZER.
Kas keegi teab, mis lill?
See on Chistofyllus opositofolium.Igavesti vahva, ei karda külma ja öitseb väga omapäraselt ja kaunis kaua,

7 comments:

  1. Väga kaunid liiliad! Mind huvitab aga see alumisel pildil olev kollaseõieline rohkem, on tal ka selline nimi, et keelt ära ei vääna ja aiahariduseta inime ka aru saaks:) .Ja peamine-kuidas paljuneb?

    ReplyDelete
  2. See kollane peaks olema üks lasnlehikutest. Chiastophyllum oppositifolium'i sünonüüm on Cotyledon simplicifolia ning eestikeelse nime võib leida juba http://www.ut.ee/taimenimed/ abil. Interneti abiga on lihtne tark olla ;) Paljundada on lihtne. http://www.rainyside.com/plant_gallery/perennials/Chiastophyllum_oppositifolium.html

    ReplyDelete
  3. Sul on väga ilusad ja terved liiliad. Neid aasia hübriide, kelle õielehe keskel on selline väljendusrikas tume laik, kutsutakse õietüübi järgi "brushmarkideks"
    Viimane kollane pole lasnlehik, vaid vastak kuldhari, õige ladinakeelse nime pani Tii küll kirja. Ta on küll külmakindel, aga kardab talvist niiskust, seega väga talvekindel polegi.

    ReplyDelete
  4. Täiesti juhuslikult märkasin, et www.valgeanso.ee lehel on sama ladinakeelse nimega taime eesti keeles nimetatud kuldharjaks. Konkreetne taim pildil küll kirjuleheline variant - variegata. Kuldhari ongi kenam nimi mu meelest.

    ReplyDelete
  5. African Queen on tõeliselt kaunis! Just mulle meelepärast värvi, väga nunnu!

    ReplyDelete
  6. Kuldhari on tõesti armas nimi. Eks üritasin ise ka alguses seda nime googeldada, aga ei tea kas oli asi riistvaras või inimliideses (pigem siiski viimases), aga ei leidnud midagi. Mul iPadiga see copi-paste värk võõras ja ju trükkisin midagi valesti:)

    ReplyDelete
  7. Õige, eestikkelne nimi on kuldhari. mul oli seal kirjaviga ka.Ka variegaata on mul olemas, aga harilik õitseb rohkem.Äitah MUhedik,ma pole teda niiskuse eest kaitsnud, võtan teadmiseks. Liveesiaid olen alati niiskuse eest kaitsnud.

    ReplyDelete