Wednesday, April 11, 2012

Appi!!!!

Mis on minu puudega lahti?
Ja mis neetud rohi see on murus, ainult see nagu ongi.
Palun, andke nõu!

12 comments:

  1. Puud on muutnud pruuniks päikesepõletus. Hõõru kareda kindaga see pruun osa maha ja katsu ka kogu varis ära koristada, seal võivad hakata pesitsema seenhaiguste tekitajad ja siis kasta neid puid nüüd kohe korralikult. See kahjustus pole nii suur, nad peaksid päris hästi taastuma ja kui mõni oks ei taastu, saad oksa välja lõigata. Okaspuud hakkavad niikuinii latva taastama.

    Su umbrohtu ma ei tunne (umbes nii, et peale võilille palju ei teagi:DDD), aga kui keskmised õhut-d on enamvähem +10, mürgita ta Staranega ära, s.o. laialehiste mürk ja kõrrelised jäävad alles. Muud lahendust peale mürgi Sul pole, ei hakka Sa teda ju ometi rohima.

    ReplyDelete
  2. Kas äkki kanakoole ei või olla. See õitseb varakevadel kollaste õitega ja hiljem lehestik kaob - kuni järgmise kevadeni :)

    ReplyDelete
  3. Aga mul oli see väike puuke korralikult kaetud varjukangaga ja kui katte ära võtsin, siis oligi selline. Ma juba mürgitasin ka, aga vist oli vara. Teen veel kui soojemaks läheb. Mul need näpud hakkavad alati liiga vara sügelema.
    Äitäh!

    ReplyDelete
  4. Ei, kanakoole ei ole, ei õitse.

    ReplyDelete
  5. umbrohu nime ei tea, aga minu kogemuse kohaselt armastab niiskust ja kevadel on esimene haritud aias. Mul oli mõnes kohas murus.

    ReplyDelete
  6. Oh, mul on seda ka, isegi pildi panin hiljuti üles. Võib olla käbihein, eks annan teada, kui eksisin. Ilusad sinised õied ja hea meetaim.

    ReplyDelete
  7. See esimene puukene võib minu meelest ka hoopis ära haudunud olla. Mul ka üks väike õrnem isend täitsa varjulises kohas suure lumehange alt tuli välja nii, et keskelt on pruuni omajagu sees.

    ReplyDelete
  8. Talvekangast ei tohi kohe vastu puud panna, ta peaks olema puust eemal tugedel. Kui ta on vastu puud pandud, on tulemus hullem kui ilma katteta olles. Ja kui on veel natikegi lund maas, siis peale liiga varast katte eemaldamist, saavad hämaraga harjunud puud ikka oma põletuse kätte. Ma seda haudumist üldiselt ei usu, sest tegemist on hõredate puudega, aga tegelikult on ravi mõlemal juhul ühesugune.

    ReplyDelete
  9. Lamav rebashein
    http://www.udec.ru/sornyaki/schirica_zhmin.php

    Minu aias ka, sain potimullaga "lemmik"aiandist (elupuudega)

    Staranest pole abi, ise hävitasin põletamisega.

    Hiline

    ReplyDelete
  10. Puud üldiselt taastuvad, mul mitu aastat see põletus juba olnud. Ei ole küll okkaid maha hõõrunud, aga tasub jah proovimist.

    ReplyDelete