Tuesday, May 5, 2015

Muudkui sebin.

Ka mina olin üks,kes käis Kadakal Soomes külas.Sai ikka kõvasti vantsitud, aga vahva oli.Mõned pildid ka. Üks vana talu koht kiviaiaga.
Järgmisel päeval ronisime vaatetorni,et näha soo maastikku.Ka seal käisime oma 5 kilti ja tõime muidugi kaasa kaevandusest huvitavaid kive.
Polegi näinud nii rikkalikult õitsevat kliiviat.
Ka Siguldas sai käidud. Muidugi ei tuldud sealt tagasi tühjade kätega.Eriti otsisin oma "käppa ", mille ka sain ja veel ühe hea riistapuu kivide vahede puhastamiseks.Kui taimekesed näitavad õisi, näitan teile ka lisaga-Siguldast.
Vahepeal võtsime Tiinadega jälle tee ette Ahto juurde. No sellest pole võimalik kirjutada, see on vägev. Mure suur tal kadakate pärast, mingi seen ja oksad lähevad järjest pruuniks.
Oma aias olen ka pea luubiga otsinud mahapandud taimi.Pikapeale hakkavad ka ennast näitama. Aga mõned rodod on juba täisõites !
Alpiaed on päris tubli, ikka leiad mõnest praost midagi uut.
Järgmiste õiteni !Jõudu !





7 comments:

  1. Nii palju väikeseid rõõmukillukesi ja igas suurusnumbris säravaid soliste. Taustajõududeks tõsised metsapuud, kes arvavad et see ongi nende päris-kodumaa.Kuna krundil on piirid ja laienemisvõimalus puudub, on tulnud aia üldilme heaks peremahal süda kõvaks teha ja maha võtta mõnigi omaenda kätega seemnest hiiglaseks kasvatatud iludus. Mõnigi on veel oma järge ootamas - kui nüüd vaid leiduks helikopter-puuteisaldaja.

    ReplyDelete
  2. Su alpiaed on väga kaunis ja reisid ilmselt ka hingekosutavad. Ilus on see ärkamiseaeg

    ReplyDelete
  3. Ui, kui põnevad taskutega kivid sul alpiaias on!

    ReplyDelete
  4. need kivitaskud on tõesti supermõnusad pisikestele taskutaimedele :)

    ReplyDelete
  5. Jah, Tiia pool ma nägin ka esimest korda kuidas kivid õitsevad.: Aga suvilas käies vaatasin oma eelmise elu aias vanale sabiina kadakale otsa ja ka selle võrseotsad olid kuivanud. Kas saab olla üks seenhaigus ühel ajal paljudes (kõigis) kohtades? Hüpoteesina...et kas võib olla variant, et ei lasknud see soe tali kadakatel puhkeseisundisse jääda ja siis noored kasvud ja mingi 19 kraadi külma ju korra ka oli ja võttis ära?

    ReplyDelete
  6. Minu kadakad on täiesti terved sel aastal.

    ReplyDelete