Friday, May 3, 2013

Roosa ja roosam.

Igal kevadel rõõmustavad mu silmi roosad imeilusad õied.
Üks esimesi on Corydalis lilac-red.
Järgmisena rõõmustab Priimula confeti"Deep Rose"

Ka koerahammas näitab juba roosat värvi.
Erythronium

Helleborus"Pink Lady" kasvab kuidagi nirult veel, aga õisi on palju.
Minu külma võetud rodo tänu kastmisele hakkab siiski elumärki näitama. Tore, et on asjalikke nõuandjaid!
Ka Erythronium "Snowflake" tahab õisi näidata.
Käisin oma lastelastega Shreki vaatamas. Olime viiekesi. Kõige väiksem oli 2,5 aastat. Esimese poolaja kuulasid- vaatasid nad hoolega, teise omal aga väike jäi magama ja suurem (4 aastane) läks ka väga rahutuks. 10- aastasele aga väga meeldis. Piletid olid muidugi üüratuma kallid-20 eurot.
Etendus oli päris tore, aga minu arust liiga pikk- 3 tundi.Ka muusika oli liiga kõva, väike pani kohe käed kõrvadele.Kui asi on mõeldud ikkagi lastele, siis minu arust 3 tundi on ikka liiga palju nii väikestele, poealegi nad ju enamasti laulavad. Äkki on aga minus viga, et läksin liiga väikestega. Aga keda sa maha jätad?! Tahtsin olla hea vanaema, jätsin aiatööd et minna nendega, aga ,ei tea, kas tuli välja. Mida teie arvate?










4 comments:

  1. Nii armsad õiekesed!

    Ja teatris käimine tuli välja kindlasti, kasvõi juba sellest vaatenurgast, et te kõik saite seal omad kogemused. Nii väikestele (need pisemad siis) oleks jah tunnised etendused parajad, need ei väsita ega muutu igavaks. Kuid sellises pikkuses etendusi tehakse vähe. Ja minu poiss, kui väiksem oli, pani samamoodi kinos ja teatris kõrvad kinni, sest see on ikka üsna pöörane, kui valjuks need hääled tänapäeval keeratakse.
    Kuigi pisikestele jäi etendus poolikuks, on neil nüüd ikkagi omad elamused ja suurematega kaasarääkimise-mõtlemise ainest.
    Olid väga hea vanaema ja teatris käik läks kindlasti asja ette, sellised ühised väljaskäimised on väärtus omaette! :)

    ReplyDelete
  2. Teatris käimine on ikka tore, vahet pole, et liiga pikale läks. Aga aitäh hoiatamast, mina oma jõmmidega otsin mõne lühema etenduse. Kolme tundi ei suuda nad paigal istuda. Kaks oleks maksimum. Eks ta on vast paras 10-aastastele.

    Koos tõnnikesega tuli sinu aiast ka üks tumelilla lõikannus, aitäh.
    Ilusad need su koerahambad!

    ReplyDelete
  3. Praegused aiavaated kipuvad tõesti eritoonilisteks roosadeks muutuma, aga ilus on.
    Sa oled väga hea vanaema, lapsed tuleb teatrisse, eriti ooperisse ja balletti viia vaatama nii vara kui võimalik ja sest pole midagi, kui pool maha magatakse, ju see kära väsinud inimest ikka väga ei sega:, aga mingi elamuse ja harjumuse saavad nad kõik.
    Minu omad jõudsid ka pikemad etendused koos meiega ära vaadata, seda tuleb enne nats õpetada kasvõi telekat vaadates

    ReplyDelete
  4. Olin Shreki suhtes kahtleval seisukohal, kuni minu 9-aastane tütar seal ära käis. Ta on väga vaimustunud ja räägib veel mitu päeva hiljem sellest etendusest. Eks igale vanusegrupile on omad etendused. Jõudu ja jaksu aias müttamisel :)

    ReplyDelete