Friday, June 15, 2012

Viga

Pildid sain üles, aga kiri kadus kuhugi ära.Pean veel proovima.Eelmisel postitusel esimene pilt oli vist Siberi iiris, selline madal. Kust ta mulle tuli, ei tea, aga armsake on küll.Teisel ja kolmandal pildil on minu Acer Palmatum Dissectum Garnet, kellel on osad lehed läinud valgeks. Mis viga? Olen teda tassinud siis ja sinna nagu kass poegi, aga ikka talle midagi ei meeldi. Ja viimane pilt on Triumphator.
Ta on mul nats ette ajatatud- potis. Teised veel ei tee teist nägugi.

4 comments:

  1. Esimene pilt on sul Kõrrislehine iiris e.Iris graminea

    ReplyDelete
  2. Iirisesõbra parandus on osaliselt õige. Päris korrektne on kõrrelislehine iiris (I.graminea)
    Vahtra kohta ei oska midagi öelda, pole sellist asja näinudki, peaksid seda fotot näitama mõnele taimehaiguste spetsialistile

    Liiliate, eriti LO hübriidide (L.longiflorum x L.orientale), kelle hulka `Triumphator` kuulub, jaoks ongi normaalselt liiga vara, nende õige aeg tuleb juulis. Esimesed aasia hübriidid alustavad tavaliselt peale jaanipäeva, aga arvestades tänavusi jahedaid öid, õitsemine tõenäoliselt hilineb neil kõigil

    ReplyDelete
  3. Kas see (vaher) ei või olla saanud liiga palju päikest ?

    ReplyDelete
  4. Vahtra kohta ei oska midagi arvata, kuigi ka päikese võimalus on olemas, kui sa teda näiteks varjulisemast kohast päikselisemasse asustasid eriti kui tegid seda täislehes puukesega. Mul mõned ettekasvatatud külmaõrnad taimed (tomat jm) said välja, jahedate ööde, päikese ja tuule kätte istutamise järel selliseid osaliselt valgeid lehti omale, kes vähem, kes pisut enam. Juured ju ka istutamisel mõnevõrra kannatavad ja lehtede veevarustus saab häiritud.

    Tehniline jutt nüüd. Tore, et sa oma piltide juurde kuuluva teksti ikka üles panid, olgu või eraldi postituses. Kuid ega sellepärast ei pea tingimata uut postitust tegema, kui ühe korraga postitus ei ole täiuslik. Alati saab sama postitust edasi täiendada. Uut teksti saab lisada ka piltide vahele kui enne seal hiireklõpsuga koha valid. Kui oled oma nimega sisse loginud, siis pääsed postitust muutma ka vaatamise poolelt kui vajutad postituse alla olevale pliiatsi kujutisele. (Seda pliiatsit näeb ainult blogi autor). Siis postituse poolelt jälle update ja muutused ongi teistelegi näha.

    ReplyDelete