Friday, May 24, 2013

Kõrvikpriimulad ja teised .

Õisi on juba nii palju tekkinud ja kõiki tahaks näidata, võtaks minu jaoks huvitavamad ja ilusamad. On see Blue Spike? Soldanell Triibulise lehega maikelluke, paljuneb nagu maikelluke ikka. Kollase lehega Centaurea, tore, et see leht kogu aeg püsib kollane. Uvularia Ja nüüd on kõrvikpriimulate aeg käes. Androsace sarmentosa, imepisike ja niii armas. Mulle kingitud armsad Pulstatillad. Ka see on tore priimula. Leidsin aiast ühe! huvitava nartsissi, kust ma ta saanud olen ja mis nimi-ei tea. Kes teab?

Sunday, May 19, 2013

Mis jama?

Minu heitlehelisel rodol on nagu sammal peal, mida teha, mis viga? P.J.M.Peteris Mezzit läks õide Cortusa Hylomecon japonika Kas pole armas roosa ülane? Priimulad on ikka võrratud! Kas see tulp on Allegretto? Ice Queen

Thursday, May 9, 2013

Mured ja rõõmud

Möödunud aastal olin oma arust tark ja lõikasin oma imeilusad arabised maani maha sest suure vihma tõttu hakkasid nad mädanema. Nüüd oli tagajärg käes- tühi plats. Tuli hakata uut istutusplatsi rajama. Meil on aga selle künka peal ainult kivid. Sikutasin , mis ma sikutasin, aga lõpuks sain pooled roomavast tuhkpuust ka kätte, olid väga laiali kasvanud.Aga neid kive! Ainult kivid olidki!
Need on ainult pooled!
Selline ta mul praegu sai, eks suvel lisan milline ta tuli.Oma täidisõielist arabist tahan aga kindlasti tagasi. Jagasin teda paljudele, nüüd küsin tagasi.
Rõõmu aga on rohkem.
Sanguinaria Canadensis
Sanguinaria Canadensis-multiplex "Plena"
Hea aiasõber kinkis mulle veel ühe
Coridalise, sordi nime ta aga ei teadnud( vast Blushing girl)




Caltha palustris on täisõies
Caltha leptosepala
Ja ongi kõik värviline!








Üks minu lemmikutest
Scopolia- vullrohi.Lugesin Laansoo raamatust, et vullrohi ja scopolia pole üks ja see sama. On või ei ole?
Minu kobartomatid õitsevad aga ei vilju. Mis viga?
Päikest kõigile!









Friday, May 3, 2013

Roosa ja roosam.

Igal kevadel rõõmustavad mu silmi roosad imeilusad õied.
Üks esimesi on Corydalis lilac-red.
Järgmisena rõõmustab Priimula confeti"Deep Rose"

Ka koerahammas näitab juba roosat värvi.
Erythronium

Helleborus"Pink Lady" kasvab kuidagi nirult veel, aga õisi on palju.
Minu külma võetud rodo tänu kastmisele hakkab siiski elumärki näitama. Tore, et on asjalikke nõuandjaid!
Ka Erythronium "Snowflake" tahab õisi näidata.
Käisin oma lastelastega Shreki vaatamas. Olime viiekesi. Kõige väiksem oli 2,5 aastat. Esimese poolaja kuulasid- vaatasid nad hoolega, teise omal aga väike jäi magama ja suurem (4 aastane) läks ka väga rahutuks. 10- aastasele aga väga meeldis. Piletid olid muidugi üüratuma kallid-20 eurot.
Etendus oli päris tore, aga minu arust liiga pikk- 3 tundi.Ka muusika oli liiga kõva, väike pani kohe käed kõrvadele.Kui asi on mõeldud ikkagi lastele, siis minu arust 3 tundi on ikka liiga palju nii väikestele, poealegi nad ju enamasti laulavad. Äkki on aga minus viga, et läksin liiga väikestega. Aga keda sa maha jätad?! Tahtsin olla hea vanaema, jätsin aiatööd et minna nendega, aga ,ei tea, kas tuli välja. Mida teie arvate?